SNEAK PREVIEW CAFÉ RESTAURANT SOESTERDAL

December 17, 2019 712 keer bekeken

We nemen u mee tijdens een feestelijke bijeenkomst - Aan de voormalige landingsbaan van Vliegbasis Soesterberg realiseert Sems groep Café Restaurant Soesterdal. Wat een ongelofelijk bijzondere plek.

Niet alleen dankzij het uitzicht en het groen, maar ook doordat het restaurant zich bevindt op een kruispunt van belangrijke fiets- en wandelroutes. En dan komt er ook nog een avontuurlijk speelbos…

De bouw is inmiddels in volle gang en dat was voor Sem twee weken geleden aanleiding om allerlei belangstellenden en belanghebbenden uit te nodigen op de bouwplaats voor een lekkere lunch en een rondleiding door Soesterdal. Met plezier brengen we verslag uit.

Dat gaat hard
Koud is het, maar daar merken we nog niets van als we met de auto door Soesterberg rijden richting Soesterberg Noord. We zien dat het hart van Soesterberg vorm krijgt, doordat de bouw van project Den Bergh gestart is. En wat gaat project Huren aan Flightdeck hard. Er zijn al twee woontorens af.

We parkeren onze auto en lopen de bouwplaats op. Wat leuk gedaan. Overal staan tafeltjes, er is champagne en bij een mini foodtruck wordt koffie, thee en taart uitgedeeld. We warmen ons op aan een kop thee en zien omwonenden, de burgemeester, de wethouder, aannemers en mensen van de gemeente. Iedereen babbelt gezellig met elkaar tot Sem zijn speech start. Kort, krachtig en positief vertelt hij het volgende:

Sem bedankt
“Ik wil iedereen bedanken die ons heeft meegeholpen om deze plek te laten ontstaan. We merken als onervaren bouwers dat het heel fijn is als er mensen om je heen zijn die hetzelfde doel voor ogen hebben. Soesterdal is nog niet af, dus laten we deze positieve vibe met elkaar vasthouden, dan komt het helemaal goed. We hopen dat jullie straks ervaren wat wij ervaarden toen we hier voor het eerst kwamen. Loop lekker rond, de bouwplaats is veilig gemaakt voor jullie bezoek.” Sem laat nog even het logo zien en geeft dan het woord aan wethouder Harrie Dijkhuizen.

Wethouder aan het woord
“Ik word heel enthousiast van dit soort plannen. Het heeft even geduurd en dat maakt het dit moment extra bijzonder. We staan hier en zien eindelijk wat het wordt. Het mooie aan dit plan is dat het tot stand is gekomen door samen te werken. Zo spraken we bijvoorbeeld met kinderen uit groep 8 over hun wensen voor het speelbos en Utrechts Landschap is betrokken bij de inrichting van ruimte rondom het restaurant. Wij hadden een gebouw voor ogen dat recht zou doen aan de plek. Dat is gelukt. Soesterdal knipoogt nu als het ware naar het Nationaal Militair Museum. Daarbij fungeert de pleisterplaats als stepping stone naar het dorp. Ik kijk er naar uit om in het voorjaar van 2020 met elkaar te genieten van het heerlijke eten en drinken én magnifieke uitzicht.”

De wethouder heft het glas met alle aanwezigen en dan gaat iedereen zijn eigen gang. Mensen lopen rond, maken een praatje met elkaar en genieten van een lekkere lunch. De ontspannen sfeer van vandaag doet vermoeden hoe het er hier straks aan toe zal gaan.

Cookie settings