Soesterberg moet weer gaan bruisen

03-12-2021 660 keer bekeken

Dit jaar konden inwoners van Soesterberg via een digitale enquête van de stichting Samen voor Soesterberg aangeven welke activiteiten ze in het dorp zouden willen (terug)zien én of ze in de organisatie daarvan zelf een rol willen spelen.

De respons was groot en maar liefst 40 respondenten gaven aan zelf actief een bijdrage te willen leveren als vrijwilliger. Deze uitkomsten zijn gedeeld met de samenwerkingspartners Stichting Balans, SWOS, Idea en De Linde.

Een kerstmarkt voor Soesterberg
Na deze inventarisatie werd in de kantine van de Banninghal een bijeenkomst georganiseerd voor de respondenten. Uit de grote groep enthousiastelingen is direct een werkgroep ontstaan die zich inzette voor de komst van een kerstmarkt op zondag 19 december. Helaas gaat dit niet door in verband met corona. Maar daar houdt het niet bij op. Als het aan initiatiefnemers ligt, bruist Soesterberg straks weer en krijgen oude en nieuwe dorpsbewoners de kans om elkaar te ontmoeten.

Een top 5 van activiteiten
Via Google Forms worden de ideeën gedeeld en kunnen mensen aangeven waar hun voorkeur naar uitgaat en waar ze zich precies voor willen inzetten. Hieruit rolt straks een top 3 van grote activiteiten waarvoor de vrijwilligers zich gaan inzetten maar ook de gewenste kleine activiteiten. De samenwerkingspartners zijn druk bezig met de voorbereiding hiervan.

Wat veel leuke ideeën
Sociaal makelaar van Stichting Balans, Odile Bekkering, geeft aan dat er heel leuke activiteiten zijn voorgesteld. “Van de kookclub en wandelclub tot een taalcursus, kunstroute en walking dinner. En zo kan ik nog wel even doorgaan. De meeste respondenten wensten dat de echte Sinterklaasintocht weer terugkomt en dat Soesterbergers ook weer Koningsdag en Halloween kunnen vieren zoals vanouds. Er wordt samen aan gewerkt.

Wil je ook van betekenis zijn voor het dorp of aanhaken bij een van de initiatieven? Leuk!

Op 25 januari is er om 20.00 uur een vervolgbijeenkomst gepland in de sportkantine  van de Banninghal.

 

 

Cookie-instellingen